En deilig sunn middag som er enkel nok til å lage på en hverdag og luksuriøs nok til å nyte på en lørdagskveld.
Ingredienser
(2 porsjoner)
Biffsalat
- 300 g biffstrimler
- 1/2 rødløk
- 100 g fetaost
- 50 g oliven
- 50 g soltørket tomat (2 ss hakket)
- 1 appelsin
- Spinat/salat
Appelsinvinaigrette
- 1/2 appelsin
- 1/2 sitron
- 1 dl olivenolje
- 1 ss flytende honning
- 1/2 ts røkt paprika (valgfritt)
- 1/2 ts salt
Valgfritt tilbehør
- Potetsalat
- Rundstykker
- Krutonger
Oppskrift
- Lag appelsinvinaigrette ved å blande alle ingrediensene godt sammen i en bolle.
- Hakk opp løk og stek den noen minutter i en panne sammen med litt olje eller smør. Tilsett biffstrimler og stek videre til kjøttet er gjennomstekt.
- Anrett salat, fetaost, soltørket tomat, oliven og appelsin i biter på en tallerken. Legg biffstrimlene på toppen og server med appelsinvinaigrette og annet valgfritt tilbehør.
Notater
- Biffstrimler kan ersattes med svin, kylling eller annet kjøltttype.
- Bruk de grønnsakene du ønsker.
- Inspirasjon til dressing er hentet fra kvardagsmat.no.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂