Jeg har ALDRI vært noe fan av biff stroganoff. Både fordi jeg ikke er noe stor kjøttspiser men også fordi jeg har traumer fra barndommen da pappa lagde Toros poseversjon av retten (fysj og fy!). Men i senere tid har jeg funnet ut at hjemmelaget er noe helt annet. Gode, rene smaker og råvarer gjør at retten faktisk blir ganske god. Enkel å lage er den også. Winner winner biff stroganoff for dinner!

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • ca. 300 g strimlet biffkjøtt
  • ca. 100 g sjampinjong (4 store eller 8 små)
  • 1/2 løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 stk kjøttfond/buljongterning + 0,5 dl vann
  • 100 g crème frâiche
  • Salt og pepper
  • Valgfritt: syltet agurk og rødbeter 

Oppskrift

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skjer kjøttet i strimler og sjampinjongen i skiver.
  2. Stek løk og hvitløk i en gryte med litt smør i noen minutter før du tilsetter kjøttet og sjampinjongen.
  3. Når kjøttet er stekt tilsetter du tomatpuré, fond/buljong og crème frâiche. La blandingen småkoke i 5-10 min til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server med potetmos, potetbåter, ris, og gjerne litt ekstra grønt. Sylteagurk of rødbeter passer bra og en ekstra klatt med crème frâiche setter prikken over i’en.

Notater:

  • Jeg har brukt original crème frâiche for best smak. Lettvarianten gir et magrere resultat men  mindre fyldig smak. Velg laktosefri crème frâiche om du ikke tåler laktose.
  • Biff kan byttes ut med kylling eller strimlet svinekjøtt.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram med #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager! 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email