Biff chop suey er en velkjent kinesisk rett og populært som take-away mat. Denne hjemmelagde varianten er sunn, proppfull av smak og enkel å lage. Det krever kanskje noe mer innsats enn å bestille take-away men jeg tror ikke du vil angre 😉 

Ingredienser 

(4 porsjoner)

  • 400 g biffstrimler 
  • 500 g wokblanding 
  • 4 porsjoner fullkornsris 
  • Olje til steking 
  • Salt og pepper 

Marinade 

  • 2 ss soyasaus 
  • 4 ss østerssaus eller fiskesaus (eller soyasaus)
  • 1/2 – 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper 
  • 1 ts maizenna

Saus

  • 5 dl kjøttbuljong/kjøttfond  
  • 2-3 ss soyasaus
  • 2-3 ss østerssaus eller fiskesaus (kan erstattes med soyasaus)
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper 
  • 1 ss maizenna + vann

Oppskrift 

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet i minst 15-30 min (gjerne lengre). I mellomtiden kan du lage sausen og koke ris.
  2. Til sausen koker du opp kjøttbuljong, soyasaus og østerssaus i en kjele. Smak til med salt og pepper. Bland maisenna med vann og jevn ut til du får ønsket tykkelse på sausen.
  3. Stek det marinerte kjøttet i litt olje i en wokpanne/stekepanne til det er gjennomstekt og legg til side. I samme panne steker du wokblanding på høy varme til grønnsakene er gjennomstekt. Tilsett så kjøttet og mesteparten av sausen og la småkoke i noen minutter. Spar litt av sausen til servering. Server med fullkornsris og resten av sausen.

Notater

  • Østersaus kan erstattes med fiskesaus eller soyasaus.
  • Asiatisk wokblanding kan erstattes med ditt valg av asiatiske grønnsaker.
  • Du kan bruke både buljongterning og kjøttfond. Jeg anbefaler fond for mer smak. 
  • Deler av oppskriften er inspirert av matprat.no.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar