Biff chop suey er en velkjent kinesisk rett og populært som take-away mat. Denne hjemmelagde varianten er sunn, proppfull av smak og enkel å lage. Det krever kanskje noe mer innsats enn å bestille take-away men jeg tror ikke du vil angre 😉
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 400 g biffstrimler
- 500 g wokblanding
- 4 porsjoner fullkornsris
- Olje til steking
- Salt og pepper
Marinade
- 2 ss soyasaus
- 4 ss østerssaus eller fiskesaus (eller soyasaus)
- 1/2 – 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ts maizenna
Saus
- 5 dl kjøttbuljong/kjøttfond
- 2-3 ss soyasaus
- 2-3 ss østerssaus eller fiskesaus (kan erstattes med soyasaus)
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss maizenna + vann
Oppskrift
- Bland sammen ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet i minst 15-30 min (gjerne lengre). I mellomtiden kan du lage sausen og koke ris.
- Til sausen koker du opp kjøttbuljong, soyasaus og østerssaus i en kjele. Smak til med salt og pepper. Bland maisenna med vann og jevn ut til du får ønsket tykkelse på sausen.
- Stek det marinerte kjøttet i litt olje i en wokpanne/stekepanne til det er gjennomstekt og legg til side. I samme panne steker du wokblanding på høy varme til grønnsakene er gjennomstekt. Tilsett så kjøttet og mesteparten av sausen og la småkoke i noen minutter. Spar litt av sausen til servering. Server med fullkornsris og resten av sausen.
Notater
- Østersaus kan erstattes med fiskesaus eller soyasaus.
- Asiatisk wokblanding kan erstattes med ditt valg av asiatiske grønnsaker.
- Du kan bruke både buljongterning og kjøttfond. Jeg anbefaler fond for mer smak.
- Deler av oppskriften er inspirert av matprat.no.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂