En sunn, saftig, grov og god kake som inneholder både frukt og grønt. Ikke la det skremme av at kaken inneholder squash, det kjennes ikke på smaken men gjør kaken saftig og mer næringsrik. Denne varianten er sukkerfri men brukt gjerne brunt sukker om du foretrekker det. 

Ingredienser 

  • 150 g squash (1/2 middels)
  • 3 stk bananer (godt modne)
  • 100 g gresk yoghurt
  • 100 g havregryn
  • 150 g fullkornsmel 
  • 50 g Sukrin gold (eller brunt sukker)
  • 1/2-1 ss kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt 

Oppskrift

  1. Forvarm stekovnen til 180 grader. Ha to bananer i en bolle og mos de med en gaffel. Riv squashen, klem ut noe av vannet og bland den sammen med bananen. Tilsett gresk yoghurt og rør alt godt sammen.
  2. Tilsett resterende ingredienser og rør alt sammen til en kakerøre. Ha røren i en form som er smurt eller kledd med bakepapir. Del opp den siste bananen og fordel på toppen av kaken. Stek kaken i 45 min før du dekker toppen med aluminiumsfolie og steker videre i 10-15 min. Spis kaken slik den er eller server med yoghurt eller vaniljeis.

Notater

  • Jeg brukte Fibra fullkornshvetemel. 
  • Sukrin gold kan erstattes med brunt sukker. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar