Dette er en sånn middag som krever litt tid men minimalt med innsats. Sleng poteten i ovnen, fyll den med det du ønsker og topp den med ost. Voila! En stor potet med masse fyll er et mettende og godt måltid. Bruker du mindre poteter har du nydelig tilbehør til middagen. Her får du en variant fylt med noe de fleste allerede har i kjøleskapet, nemlig ost og skinke.

Ingredienser

  • (2 porsjoner)
  • 2 store søtpoteter
  • 200 g skinke (1 pk smårettskinke)
  • 1/2 boks mais
  • 2 stilker vårløk
  • 2 never revet ost
  • Lettrømme/mager kesam/crème frâiche
  • Valgfritt: Salt, pepper, chiliflak, paprikapulver 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovn til 220 grader (varmluft).
  2. Skyll potetene og stikk små hull i skallet men en gaffel eller spiss kniv. Bak i ovnen i ca 1 time.
  3. Skjær opp skinke i biter, hakk vårløk og hell vannet av maisen. Bland sammen skinke, vårløk og mais i en skål.
  4. Når potetene er møre skjærer du et dypt snitt i de og graver ut fruktkjøttet. Bland dette med skinkeblandingen. Tilsett krydder.
  5. Fordel blandingen i potetene, topp med en real mengde ost og bak i ovnen i ca. 10-12 min til osten har smeltet. Server med crème frâiche og en god salat.

Notater:

  • Skinke kan erstattes med annen proteinkilde.
  • Steketid kommer an på ovn og størrelse på potetene. Potetene er ferdig når du kan stikke en spiss gjennom poteten uten å møte motstand.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email