Bakt havregrøt er sunt, metter godt og lenge og kan varieres i det uendelige. I denne varianten har jeg tilsatt bringebær og mandler og jeg serverer den med en søt yoghurt-topping med smak av kanel. Kombinasjonen av de syrlige bringebærene og den søte toppingen er bare godt og sommerlig. Håper det smaker!

Ingredienser

(1 porsjon)

  • 1 dl havregryn
  • 1 ss linfrø
  • 1 neve hakkede mandler
  • 1 egg 
  • ca. 100 g bringebær (jeg brukte fryste)
  • ca. 2 dl yoghurt 
  • Flytende honning (og/eller bringebærsyltetøy)
  • Vann/melk 
  • Kanel og salt

Oppskrift

  1. Bland sammen havregryn, linfrø, mandler, en klype salt og ønsket mengde kanel. Tilsett deretter ca. 1 dl vann/melk, 1-2 ss flytende honning (eller bringebærsyltetøy) og ett egg. Du skal tilsette nok væske til at det akkurat dekker grynene. Bland alt godt sammen. Rør tilslutt inn bringebærene. Du må gjerne bløtlegge gryn og nøtter/frø på forhånd. Det øker næringsopptaket og gjør frokosten enda mer næringsrik.
  2. Stek grøten i mikroovnen på full guffe i 3-4 min eller i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 min.
  3. Server med en yoghurt-topping som du lager ved å blande sammen ca. 2 dl yoghurt, 1 ss honning, 1/2 – 1 ts kanel og litt salt.

Notater

  • bringebær kan ersattes med annen frukt eller bær
  • Linfrø og mandler kan erstattes med andre type nøtter og frø.
  • Lag en stor porsjon som du oppbevarer i kjøleskapet så har du deilig frokost på 1-2-3 resten av uken. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 


Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email