Bakt havregrøt er uten tvil en favoritt her i gården og det er det flere grunner til:
- Det er sunt, næringsrikt og smaker digg.
- Den kan varieres i det uendelige og smaker digg.
- Perfekt å ha stående i kjøleskapet, enkel å ta med seg i matboksen og smaker smaker digg.
Den kan serveres både varm og kald og tilpasses de fleste intoleranser. Nevnte jeg at også den smaker digg?
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 2 stk bananer (gjerne overmodne)
- 2 egg
- 4 dl havre
- 2 ss peanøttsmør
- 2 ss honning (eller annen søtning)
- 1 ss kanel
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 180 grader.
- Mos én banan sammen med eggene. Tilsett peanøttsmør og honning/søtning og rør alt godt sammen. Tilsett så havre, kanel, salt og bakepulver og bland sammen.
- Ha røren i en smurt ildfast form, del den andre bananen opp i skiver og fordel skivene på toppen. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 20 min eller til toppen er gylden. Server med yoghurt/melk og gjerne litt ekstra frukt, bær, honning og/eller syltetøy…eller bare spis den som den er! :).
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂