Bakt havregrøt er uten tvil en favoritt her i gården og det er det flere grunner til: 

  1. Det er sunt, næringsrikt og smaker digg. 
  2. Den kan varieres i det uendelige og smaker digg.
  3. Perfekt å ha stående i kjøleskapet, enkel å ta med seg i matboksen og smaker smaker digg.

Den kan serveres både varm og kald og tilpasses de fleste intoleranser. Nevnte jeg at også den smaker digg?

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 2 stk bananer (gjerne overmodne)
  • 2 egg
  • 4 dl havre 
  • 2 ss peanøttsmør 
  • 2 ss honning (eller annen søtning)
  • 1 ss kanel
  • 1 ts salt 
  • 2 ts bakepulver 

Oppskrift 

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Mos én banan sammen med eggene. Tilsett peanøttsmør og honning/søtning og rør alt godt sammen. Tilsett så havre, kanel, salt og bakepulver og bland sammen.
  3. Ha røren i en smurt ildfast form, del den andre bananen opp i skiver og fordel skivene på toppen. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 20 min eller til toppen er gylden. Server med yoghurt/melk og gjerne litt ekstra frukt, bær, honning og/eller syltetøy…eller bare spis den som den er! :).

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email