En rask og enkel lakseform med asiatiske smaker. 

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 4 stk laksefileter 
  • 3 stk gulrøtter 
  • 1 stk rødløk 
  • 1 stk paprika 
  • 1/2 stk lime (saften)
  • 1 boks vannkastanjer
  • 200 g sopp
  • 200 g edamamebønner 
  • 400 g vannkastanjer 
  • 2 ss soyasaus 
  • 2 ss olivenolje 
  • Salt og pepper 

Tilbehør 

  • Ris 
  • Soyasaus 
  • Chilisaus 

Oppskrift 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Del opp gulrøttene, soppen, løken og paprikaen i biter og ha i en stor ildfast formen sammen med vannkastanjer og bønnene. Vend grønnsakene i olivenolje og soyasaus.
  2. Bak grønnsakene i ovnen i ca. 15 min. Ta formen ut av ovnen og legger laksen på toppen. Dryss over limesaft og krydre fisken lett før du setter formen tilbake i ovnen i ca. 10-15 min. 
  3. Etter omtrent 30 min er grønnsakene møre og fisken gjennomstekt. Server med ris, soyasaus og chilisaus. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar