Fiskemiddagen behøver ikke være vanskelig, tidskrevende eller traust. Denne middagen tar deg maks 20 minutter å slenge sammen, er enkel å lage og er proppfull av spennende asiatiske smaker. Du kan både bruke fersk og fryst fisk, bare husk å tine den opp før du setter i gang.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 2 stk laksefilet (fersk eller opptint frossen)
- 2 porsjoner ris (1 boil’n’bag pose)
- Valgfrie wokgrønnsaker (se notater)
- Soyasaus
- Sweet chilisaus
Oppskrift
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Mens risen koker steker du laksen og kutter opp grønnsakene. Jeg pleier å ha litt olje i pannen og steke laksen noen minutter på høy varme med skinnsiden ned. Når fisken begynner å bli lyserosa skrur jeg ned varmen og steker videre under lokk i 6-7 min til fisken er gjennomstekt. Jeg synes denne metoden gir best resultat men du kan tilberede fisken hvordan du vil. Dryss litt soyasaus over laksen mens den stekes.
- Wok grønnsakene på høy varme i litt olje og tilsett noen spiseskjeer chilisaus på slutten av steketiden.
- Bland ris og grønnsaker sammen og fordel blandingen på to asjetter.
- Server fisken og risblandingen med ett ekstra dryss med chilisaus og soyasaus. Vel bekomme!
Notater
- Laks kan erstattes av ørret eller scampi.
- Bruk de grønnsakene du liker best. Jeg brukte brokkoli, paprika (rød og gul), gulrot, vannkastanjer og bambusskudd. Du kan også bruke en pose asiatisk wokblanding for enkelhetens skyld.
- Fisken kan tilberedes i ovnen.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂