En smaksbombe av en kyllingsalat med asiatiske smaker. Perfekt som en lett middag eller ekstra god lunsj. Håper det smaker!

Ingredienser

Hoisinsaus

  • 4 ss sojasaus 
  • 2 ss flytende honning/agave 
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss chilisaus (sweet eller hot)
  • 1 ts malt ingefær (eller fersk)
  • 1/2-1 ts hvitløkpulver (eller 1 fedd)
  • Saften fra 1/2 lime
  • Salt og pepper

Salat

  • 2 stk kyllingfilet
  • 2 gulrøtter
  • 1 stk (søt)paprika
  • 2 stilker vårløk
  • 1 stk agurk 
  • 1 stk eple
  • Syltet ingefær
  • valgfri topping: fersk koriander og/eller peanøtter

Oppskrift 

  1. Start med hoisinsausen: ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp på middels varme. Bland godt og smak til. Ha i en bolle og avkjøl.
  2. Lag salaten ved å kutte og steke kyllingen i biter. Bland kyllingen med halvparten av hoisinsausen. (Resten kan du bruke som dressing til salaten eller spare til en senere anledning). Kutt opp grønnsaken og anrett salaten på en tallerken. Server med ris, pasta eller brød. Jeg serverte med en litt utradisjonell (men veldig god!) avokadotoast. 

Notater

  • Bruk de grønnsakene du ønsker.
  • Kylling kan erstattes med svin, tofu eller annen proteinkilde. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email