En enkel og god kake med smak av appelsin. Kaken er naturlig gluten – og laktosefri og kan lages helt sukkerfri.
Ingredienser
- 3 egg
- 100 g sukrin gold/sukker (eller 50g sukker + 50 g sukrin)
- 100 g mandelmel
- 2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 appelsin, skallet og juicen
- Noen dråper vaniljeessens (valgfritt)
Oppskrift
- Forvarm stekovnen til 180 grader og smør en rund kakeform på ca. 20 cm i diameter.
- Pisk egg og sukker luftig før du tilsetter mandelmel, bakepulver, salt, appelsinskall og appelsinjuice. Bland alt godt sammen og ha røren i formen. Stek kaken i ca. 50 min til kaken er gylden og gjennomstekt.
- Topp gjerne kaken med melis og hakkede mandler
Notater
- Oppskriften er inspirert av kokeboken «Larousse: patisserie and baking»
- Jeg anbefaler å bruke 50/50 sukker og sukrin da sukrin oppleves å ha en «sterk/metallisk» ettersmak for noen. I tillegg kan sukrin gjøre baksten litt tørr.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂