En enkel og god kake med smak av appelsin. Kaken er naturlig gluten – og laktosefri og kan lages helt sukkerfri. 

Ingredienser 

  • 3 egg
  • 100 g sukrin gold/sukker (eller 50g sukker + 50 g sukrin)
  • 100 g mandelmel
  • 2 ts bakepulver 
  • 1 klype salt
  • 1 appelsin, skallet og juicen
  • Noen dråper vaniljeessens (valgfritt)

Oppskrift 

  1. Forvarm stekovnen til 180 grader og smør en rund kakeform på ca. 20 cm i diameter. 
  2. Pisk egg og sukker luftig før du tilsetter mandelmel, bakepulver, salt, appelsinskall og appelsinjuice. Bland alt godt sammen og ha røren i formen. Stek kaken i ca. 50 min til kaken er gylden og gjennomstekt. 
  3. Topp gjerne kaken med melis og hakkede mandler 

Notater 

  • Oppskriften er inspirert av kokeboken «Larousse: patisserie and baking»
  • Jeg anbefaler å bruke 50/50 sukker og sukrin da sukrin oppleves å ha en «sterk/metallisk» ettersmak for noen. I tillegg kan sukrin gjøre baksten litt tørr. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar